Ruimte creëren voor afstandsonderwijs

Het is noodzakelijk om een ​​speciaal persoonlijk studiegebied te hebben, omdat dit belangrijke voordelen biedt voor het studieproces. Het is een fysieke en psychologische noodzaak voor iedereen die een cursus voor professionele ontwikkeling volgt door afstandsonderwijs, online of correspondentiestudies. Het creëert een zichtbare, fysieke en persoonlijke locatie waar je studies worden uitgevoerd en biedt ondersteunende faciliteiten voor je studie-activiteiten. Het is een plek waar je heen gaat om maar één ding te doen: studeren. Zie het als vergelijkbaar met naar uw werkplek gaan, waar u bij aankomst overschakelt naar de werkmodus. Wanneer u naar uw studiegebied gaat, schakelt u over naar studiemodus.

Waar moet je studie zijn? Dit hangt af van de indeling en grootte van uw huis, maar er zijn enkele ideale plaatsen en enkele zeer ongeschikte plaatsen. Zonder een speciale studieruimte zou je moeten studeren aan keukentafels, banken, bedden, fauteuils, eettafels in kamers die vaak worden gebruikt voor andere huishoudelijke activiteiten. Deze zijn zeer ongeschikt, omdat ze geen professionele of academische of persoonlijke ontwikkelingskenmerken hebben en vol afleidingen en belemmeringen zijn voor effectief studeren. Een ideale locatie zou zijn in een kleine kamer die specifiek is voor studie, in de stijl van een thuiskantoor. Sommige studenten hebben misschien lofts, garages of kelders die kunnen worden verbouwd. Minder ideaal, maar nog steeds geschikt, zou een ruimte in een slaapkamer zijn, uitgerust om te studeren en niet voor andere doeleinden wordt gebruikt. Dit zou u van de meeste huiselijke en dagelijkse activiteiten afhouden (en zelfs als u alleenstaand bent en alleen woont, blijft u uit de buurt van de televisie en de koelkast). Als je toch een keuken of woonkamer moet gebruiken, dan zal je je studieplanning moeten aanpassen zodat je studeert wanneer anderen niet aanwezig zijn in deze ruimtes. Probeer niet te studeren in dezelfde kamer als anderen, of waar er huiselijke activiteit zichtbaar of hoorbaar is. Het werkt niet.

Koop indien mogelijk een traditioneel bureau. Het hoeft niet groot of duur te zijn (een goedkoop, tweedehands, gebruikt bureau is perfect geschikt). Dit geeft uw werkruimte onmiddellijk een professionele, werkplekachtige uitstraling en geeft u lades en ruimte om uw pc, laptop, papier, printer, pennen, studieboeken op te plaatsen. Zorg er vervolgens voor dat u een geschikte stoel aanschaft. Een bureaustoel in kantoorstijl is het beste, maar een vaste stoel is voldoende. Ongeacht welke stijl, zorg ervoor dat het comfortabel is om langdurig te gebruiken. Nogmaals, een gebruikte stoel zal net zo goed zijn als een nieuwe, mits zorgvuldig geselecteerd. Voor de meeste opleidingen is een pc of laptop essentieel. Een middelmatig tot laag bereik is geschikt voor de meeste cursussen. Idealiter zou een kantoorpakket zoals MS Office moeten worden gebruikt, maar goedkopere, eenvoudigere pakketten zijn ook prima (en Microsoft biedt zelf een MS Office in Student-Teacher-versie aan, tegen een derde van de prijs van de commerciële prijs). Met uw pc of laptop is comfort veel belangrijker dan stroom. De essentie is een toetsenbord dat comfortabel is om langdurig op te typen en een scherm dat comfortabel is voor de ogen voor langdurig werk. Een printer is essentieel (een eenvoudige, goedkope), zelfs als u uw documenten naar uw docent e-mailt. Het is een goede gewoonte om uw opdrachten af ​​te drukken (contouren, concepten, voltooide versies) en ze te lezen om ze te proeflezen en ze te zien zoals uw docent dat zal doen (de meeste docenten zullen uw werk afdrukken en vervolgens lezen en beoordelen). Verlichting is belangrijk. Een goed verlichte kamer is van vitaal belang en een bureaulamp kan focus geven aan het werkgebied.

Het is handig om benodigdheden en randapparatuur in de buurt te hebben. Een set lades in het bureau, een kast of wandplanken, speciaal voor boeken, papier, pennen, potloden, cartridges, enz., Zullen je helpen om georganiseerd te zijn, je studieruimte netjes te houden en essentiële benodigdheden bij de hand te hebben wanneer je hebt ze nodig.

Kies een indeling die bij je past, maar organiseer je apparatuur en meubels zodat je niet wordt afgeleid door activiteit in een deuropening, raam of ander deel van de kamer wanneer je gaat zitten om te studeren.

Voor de meeste mensen is het een goed advies om het netjes te houden. Sommige mensen kunnen echter niet netjes werken, maar werken zeer comfortabel in wat anderen als chaos zien. Als dat je natuurlijke stijl is, is dat prima, maar zelfs dan, probeer dan zo georganiseerd, netjes en opgeruimd te zijn als je kunt, dit zal je helpen om je op schema te houden met je tijdschema voor studies.

Uw persoonlijke studiegebied moet worden gebruikt wanneer u geplande, geplande studieactiviteit heeft gepland waarbij u moet lezen en nadenken over wat u leest, onderzoek doet op internet, per e-mail, telefoon of brief correspondeert met uw tutor, of schrijft reacties op oefeningen, tests of opdrachten. Gebruik het niet voor iets anders. Het is niet de plek om een ​​snack te eten, televisie te kijken, je volgende vakantie te plannen, je nagels te schilderen of te kletsen met andere familieleden. Als je een van deze dingen wilt doen, verlaat dan je studieruimte en doe ze ergens anders!

Als je familie of vrienden hebt die bij je wonen of in de buurt van je studiegebied werken, praat dan met ze en ga ermee akkoord dat ze je niet zullen storen wanneer je je persoonlijke studiegebied betreedt. Maak dit een permanente, niet-onderhandelbare regel, die alleen wordt overtreden in geval van nood. U kunt helpen door uw studietijden in te plannen wanneer andere mensen u minder snel zullen storen, en door tijd in te bouwen om met familie en vrienden door te brengen wanneer u niet studeert. Als je tijdens het studeren graag naar muziek of de radio luistert, is dat goed, maar zorg ervoor dat het je in werkelijkheid niet afleidt. Televisie is geen goed idee vanwege de afleiding veroorzaakt door de bewegende beelden. Als uw studiegebied noodzakelijkerwijs in de buurt van een drukke omgeving is waar mensen actief zijn, probeer dan uw studietijd in te plannen wanneer die lokale activiteit op de rustigste, minder drukke tijden is. Houd uw mobiele telefoon uitgeschakeld, tenzij u vanaf het werk beschikbaar moet zijn voor collega’s. Als je thuis wel bereikbaar moet zijn voor collega’s, probeer dan eerst contact te maken om te voorkomen dat er tijdens je studie binnenkomt.

Voor sommige studenten is het niet mogelijk om een ​​speciale persoonlijke studieruimte in huis te hebben, of in ieder geval niet permanent. Er zijn externe locaties beschikbaar die, hoewel ze niet gepersonaliseerd kunnen worden, reguliere locaties kunnen zijn waar u zich bij regelmatig gebruik vertrouwd en comfortabel kunt voelen. Bijvoorbeeld internetcafés, waar de meeste apparatuur en meubels staan ​​die u nodig heeft. U kunt deze aanvullen door zorgvuldig geselecteerde studiehulpmiddelen te nemen, zoals studieboeken. Internetcafés brengen meestal een uurtarief in rekening, wat meestal een redelijke prijs is, maar de meeste bieden korting voor vaste gebruikers. Bibliotheken, waar doorgaans veel bureauruimte is, een zeer rustige en leerrijke sfeer, en natuurlijk naslagwerken en leerboeken die, indien niet permanent beschikbaar, voor korte tijd kunnen worden besteld en uitgeleend. Tegenwoordig hebben veel bibliotheken ook pc- en internetfaciliteiten. Afgezien van een lage vergoeding voor internetgebruik zijn bibliotheken vrijwel gratis te gebruiken. Uw werkplek, waar u lunchpauzes en / of tijd voor of na het werk kunt gebruiken om in een bepaalde studietijd te passen. Het kan ook mogelijk zijn, althans op korte termijn, gebruik te maken van een vergaderruimte of leegstaand kantoor. Sommige van onze studenten die het onmogelijk vinden om thuis te studeren en die werken in organisaties die een 5-daagse week hebben, maken afspraken om in het weekend naar de werkplek te gaan en daar te studeren.

Het opzetten van een persoonlijk studiegebied is een van de meest gunstige acties die u kunt ondernemen wanneer u begint met studeren voor een kwalificatie voor professionele ontwikkeling. Een goed uitgeruste, goed georganiseerde studieruimte wordt een erkende ruimte die je betreedt wanneer je gepland bent om wat studietijd uit te voeren. Het wordt een plek waar u vertrouwd bent met de lay-out en de faciliteiten, en waar u er zeker van bent dat u zonder onderbreking, zonder afleiding en vooral effectief kunt werken. Zelfs als u niet in staat bent om een ​​dergelijke ruimte in uw eigen huis in te richten, moet u er alles aan doen om zoveel van de hierboven beschreven functies opnieuw te creëren op een andere locatie. Als het eenmaal is gevestigd, is het gemakkelijk te onderhouden en wordt het nuttiger naarmate u er comfortabeler in wordt.