Ben je te oud om weer naar school te gaan?

Je wilt terug naar school en verder studeren. Misschien wil je je eerste diploma behalen of wil je een nieuw diploma behalen in een ander vakgebied. Je droomt van dat diploma, maar durfde niet te geloven dat je droom kan uitkomen omdat je denkt dat je te oud bent.

Dat ben je niet. Zo simpel is het. Het kan me niet schelen wat je leeftijd is, als een ervaren docent op universiteitsniveau kan ik je verzekeren dat je niet te oud bent, omdat er tegenwoordig veel niet-traditionele studenten op universiteitscampussen zijn (en waarschijnlijk zijn sommige daarvan ouder dan jij) , je levenservaring geeft je veel voordelen ten opzichte van meer traditionele studenten, en met de groeiende niet-traditionele bevolking hebben veel hogescholen programma’s en diensten die speciaal zijn afgestemd op de niet-traditionele student.

Ik ging in de dertig terug naar school en vandaag geef ik college. Ja, ik heb veel traditionele studenten in mijn klas, maar elk semester heb ik ook een groot percentage niet-traditionele studenten. Ik heb studenten van eind twintig en dertig, veertig, vijftig en ouder. Ik heb studenten die met pensioen zijn gegaan van de ene carrière en op zoek zijn naar een andere. Ik heb studenten van wie de kinderen (of kleinkinderen) het nest hebben verlaten, zodat ze op zoek zijn naar een nieuwe fase in hun leven.

Ik heb ook veel studenten die school in evenwicht brengen met werk en gezin. Ik heb studenten van de traditionele leeftijd, maar in niet-traditionele omstandigheden, waaronder kinderen en familie, werk en militaire dienst, maar ook sport en andere activiteiten. Je bent een uniek persoon, maar je situatie is niet zo uniek als je zou denken.

In veel opzichten zal je leeftijd, of liever je levenservaring, een enorme aanwinst zijn voor je terugkeer naar school. Niet-traditionele studenten begrijpen veel beter dan traditionele studenten hoe ze hun tijd kunnen indelen en taken kunnen prioriteren. Bovendien zijn niet-traditionele studenten vaak veel gemotiveerder en doelgerichter dan hun meer traditionele tegenhangers. Ten slotte geeft je levenservaring je ook veel kennis en ervaring om op terug te vallen of om uit te putten als het gaat om het begrijpen, toepassen of aanpassen van de nieuwe kennis die je opdoet via de universiteit. Ik zie regelmatig dat mijn niet-traditionele studenten op veel manieren beter presteren dan traditionele studenten, maar het komt uiteindelijk neer op een volwassenheid van denken en redeneren die alleen kan komen met opgroeien. Ik wist toen ik na een aantal jaren werken als student terugkeerde naar de universiteit dat ik het veel beter deed in de klas en dat ik ook veel beter met mijn werk omging dan toen ik een meer traditionele student was.

Tegenwoordig erkennen hogescholen dat ze een veranderende studentenpopulatie hebben en bieden lessen aan in verschillende formaten, waaronder op de campus, buiten de campus, op televisie en internet, evenals een reeks schema’s, waaronder dagen, nachten, weekenden en versneld. Daarnaast zijn er nu ondersteunende diensten beschikbaar voor studenten die buiten de traditionele studentenrol vallen. Veel financiële steun- en beursprogramma’s bestaan ​​ook specifiek voor de niet-traditionele student.

Uiteindelijk komt het echt neer op je eigen onderbuikgevoel. Wil je echt dat diploma? Ben je klaar om je leven te veranderen? U kunt het doen en er zal hulp en ondersteuning voor u beschikbaar zijn. Gebruik je leeftijd niet als excuus om je droom niet na te jagen.